Mousse au chocolat
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Chlazení: 2 hodiny
- Náročnost: jednoduché
- Cena: levné
- Hotové za: 2h20
- Potřebujete (6 osob): 200 g čokolády na vaření, 100 g másla, 6 vajec, 40 g cukru
- Rozlámejte a za stálého míchání nechte rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Poté jemně přidejte máslo.
- Stáhněte z ohně a přidejte 4 žloutky, dobře promíchejte.
- Z 6 bílků a cukru udělejte sníh, který opatrně přidáte do vychladlé čokolády.
- Rozdělte výslednou směs do pohárků a dejte na 2 hodiny do lednice.
P. S.: Obrázek přidám, až ji budu zase někdy tvořit. Naposledy jsem ji totiž zapomněla vyfotit.
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj,
prosím tě nevíš v jaké části Francie se tento recept podává nejčastěji? Nebo neznáš historii tohoto pokrmu?
Děkuji moc :)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44
Víš o něm něco?
(Mary, 26. 1. 2014 11:30)